BELWERK

Belwerk-zelfstandig-werken-groep7-groep8-bovenbouw

Zelfstandig werken in groep 7 en 8 bevorderen? Gebruik dit document met belwerk om jouw kinderen zelfstandig te laten oefenen/herhalen met de lesstof van groep 7 en 8.

Wat is belwerk?
De naam zegt het al een klein beetje: werk voor of na de bel. Belwerk bestaat uit vier opdrachten per dag, vijf dagen in de week.
Het belwerk bestaat uit reken-, taal-, spelling- en werkwoordspellingopdrachten op het niveau van de groep. Er is gekeken naar de leerlijn van groep 7 en 8 om het optimaal aan te laten sluiten bij het niveau van deze leerlingen. De bundel met belwerk wordt elke periode aangevuld, zo heb je genoeg weken om mee aan de slag te gaan per schooljaar. Je kunt het bestand steeds opnieuw downloaden bij je gekochte materialen via www.voordeleerkracht.nl. Je kunt de Instagram van @juftessateaches volgen om regelmatig informatie te krijgen over nieuwe aanvullingen.

Wat bevat de download?
De download van het belwerk bevat:

  • Leerkrachthandleiding met antwoorden (PDF-document)
  • Leerlingenboekje (PDF-document)
  • Leerlingoverzicht voor de leerkracht (Google Spreadsheet)
  • Leerlingoverzicht voor de leerling (Google Spreadsheet)

Er zijn twee verschillende bundels beschikbaar:

  • Bundel van groep 7 (complete bundel van 39 weken)
  • Bundel van groep 8 (groeiende bundel)

De bundel van groep 8 is een groeiende bundel, dus na elke update gaat de prijs omhoog. Koop je de bundel nu, ontvang je de overige weken daarna voor niets. Je kunt het bestand steeds opnieuw downloaden na elke update.

Hoe kan ik het belwerk inzetten in mijn groep?
Het belwerk kan op verschillende manieren worden ingezet. Hieronder twee opties:
1. Bij de start van de dag: de leerlingen komen binnen en kunnen zelfstandig de vier opdrachten maken.
2. Voor het naar huis gaan: de leerlingen maken het belwerk na een lesdag.

Je kunt het belwerk zelf na laten kijken door de kinderen. Zet het antwoordenblad (zie leerkrachthandleiding) bijvoorbeeld in Google Classroom of op het digibord. Nog fijner is het samen nakijken van de opdrachten. Het kost niet veel tijd (het zijn immers maar vier opdrachten) en jij krijgt meer informatie over hoe de leerlingen het hebben gemaakt. Hierna kun je, bijvoorbeeld de volgende dag, heel gemakkelijk nog kinderen bij je roepen om extra instructie te geven.